Shoppingångest

Igår smårantade jag på twitter om det här med att hitta kläder och hur satans svårt det är. Och jag vet att jädrigt många killar kommer protestera nu och ta upp det här med att tjejavdelningarna är mycket större och visst har de rätt, men en sak som missas där är att utbudet rikar sig till en snäv grupp tjejer och inte alla möjliga olika.

Jag var på indiska och testade ett par sommarbyxor och här hade vi ett klassiskt fall av att klädesdesignern hade missuppfattat det när någon sa att den gillar att man med kläder kan leka med proportioner och trodde att det innebar att samtidigt få min rumpa att se så lång och bred ut som möjligt och benen så korta ut som det bara går. Nä men låt oss konstatera av det inte var designat för mig och allt måste inte vara det så klart, men det är ofta svårt att hitta sånt som funkar. Jag vet inte hur många jeans jag provat som inte tagit sig över mina vader, ett tag var det hopplöst att hitta något annat än skinnyjeans och jag kanske räknas som smal, men jag är inte mager och det funkar helt enkelt inte. Jag skulle vilja ha mer bredd i modet och kanske ha som i många engelska klädbutiker att byxorna var fördelade efter kort-, normal- och lång- samt en petitekollektion.

Även när det kommer till skor känns utbudet enkelriktat, vill man ha höga klackar och massa remmar, tygskor med ultratunna sulor så kan man hitta det man vill ha men vill man ha ett par skor som är snygga och sköna att gå i så blir det desto svårare, särskilt om man som jag har lite kinkiga fötter.

Men grejen är den att jag gillar kläder och jag gillar att klä mig snyggt, men själva shoppingupplevelsen lämnar ofta en del att önska och alltför många gånger har jag gett upp tidigt då det känns som om det som finns är designat för en väldigt smal grupp tjejer.

/Åsa (någon som vet var jag kan hitta ett par löst sittande jeans som inte blir jättesmala vid foten och inte får det att se ut som om jag sportar en löspenis)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s