Naturliga exempel…

Jag gillar ju det där med naturlig hud/hår/kroppsvård på samma sätt som jag föredrar att köpa ekologiska produkter och försöker leva mitt liv på ett sätt som känns ekologiskt hållbart.

Just det där med naturlig hudvård och så är något som långsamt smugit sig på, först hade jag några enstaka weledaprodukter och en högstadietid där jag hängde mycket i Lottas hälsokostaffär. Sen när mamma bytte frisör så började hon hos en ekofrisör och  jag läste i samma veva en artikel om en frisör som bytt från skadliga kemikalier till naturlig hårvård och jag gick över från vanligt frisörschampo (som är mycket bättre än butiksschampo men inte slår ekoschampo) till ett ekologiskt sådant. Sen såg jag Underkastelsen av Stefan Jarl och började byta ut alla produkter när de tog slut mot såna med bra miljöhänsyn.

Men om vi bortser från det där med att jag är sådär miljönördig så att jag levde med dålig samvete i veckor den enda gången i mitt 28åriga liv som jag har flugit över atlanten, så märker jag att kroppen mår så mycket bättre av dessa produkter, huden kliar mindre, håret håller sig fräschare längre, ingen eksem och inga torra fläckar på benen. Sen känns det inte så mysigt att använda en deo med aluminium som tas upp av kroppen.

Vill man veta mer om hur jag ser på det där med naturlig skönhet så kan jag absolut skriva och tipsa om lite. Men vill man veta ännu mera om det så finns det de som specialiserat sig på att skriva om sånt till exempel:

It’s easy being green
Naturligt snygg
Rosella eco beauty
Förresten något som jag saknar är ett ekoalternativ när det kommer till att färga ögonbryn och ögonfransar så hittar ni något tipsa på som bara den

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s