Sitter och om vartannat försöker komma på vad jag ska bli när jag blir stor och resten av tiden hur man kommer på vad man ska bli när man blir stor. För det är ju inte som att insikten kommer falla ner på en från himmelen som ett skruvstäd(sånt där som bara händer i tecknade serier ni vet). Utan man måste ju jobba för att komma underfund med det men hur gör man? Ni som redan har kommit på det får gärna höra av er till mig.

Ett tag var jag helt inne på att bli modist, men trots det faktum att jag gillar hattar och har en del idéer så är jag ingen hantverkarpersonlighet. Har funderat på att bli lokförare men frågan är om jag är intresserad av den tekniska biten av det hela för visst det är kul att köra tåg när allt funkar och du har någon med dig i förarhytten men när det krånglar och man måste hoppa ner och kolla på hjullager och diverse annat. Ärligt är det någon som känner mig som kan se mig ligga och mecka med saker? den biten har jag svårt att se mig själv trivas.

Men efter att ha pratat med Hans på telefon om det här med hur man vet vad man vill göra(eller hur man vågar chansa fast man inte kan veta) så har jag kommit på att jag måste analysera vad jag är bra på, vad som får mig engagerad och vilken typ av jobb jag vill ha.

Plus att om jag ska börja plugga igen så är det vissa delar av mitt beteende jag måste jobba på. Det där med att aldrig anstränga mig, ge upp för lätt och sakna alla tecken på någon struktur till exempel. För jag är så sjukt oorganiserad och ostrukturerad. Så brister i tidigare studieresultat har nog snarare med det att göra än med brist på intelligens.

Jag vill inte jobba med ett klassiskt serviceyrke som till exempel tågvärd, det är jättekul ibland men stor del av tiden så drivs jag till vansinne av människor, min syn på människor har drastiskt försämrats sen jag började med det jobbet. Inte för att jag alltid haft en så positiv människosyn innan men det har varit mycket lättare att förneka att folk i gemen är mindre smarta(hmm vad skrev jag där från början) när man inte behöver träffa dem i lika stor utsträckning och kan välja lite noggrannare vilken del av människosläktet man träffar.

Det ämne som generellt krävs för sånt jag skulle tycka var intressant att plugga och som jag inte har är historia a. Jag läste historia a på folkhögskolan och tyckte att det var ett av de mer givande och intressanta ämnena. Men som vanligt var jag oorganiserad och gjorde inte allt som jag borde så det var ett arbete på slutet som inte blev färdigt. Men den schyssta och bra läraren som jag hade sa att jag kunde skicka arbetet på posten till henne. Men det har ännu inte blivit av något år senare så nu lär jag ju få läsa om kursen från början. Förhoppningsvis så finns det på distans med tanke på att jag har ett inte så flexibelt och regelbundet schema.

Exakt vad jag ska bli när jag blir stor har jag inte kommit fram till än men har uteslutit några saker iaf så det är ju kanske framsteg.

Börjar ta upp lite gamla intressen som att teckna och måla och i viss utsträckning även skriva. Har börjat jobba på min kokbok nu iaf den blir nog en bästsäljare.

//Åsa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s